runlikeagirl.blogg.se

31-5-16

Kategori: Allmänt

Sista dagen i Maj. 8 mpnader sedan jag skrev. Hösten och vintern flöt på riktigt bra med löpningen! Jag hittade en underbar sjukgymnast som har hjälpt mig med mina knän och höfter. Kullamannen i höstas gick som en dans! Dödens Zon klarades av och jag har valt att starta samma distans även denna höst. Ca 20 km trail nere på Kullaberg. I våras startade jag tävningssäsongen med att ge mig ner till Kullaberg för att springa Kullamannen vår. En ny tävling! Startade Twilight Zone på fredagskvällen och gav ,ig sedan ut igen på lördags eftermiddagen. Då böev det Svart XL. 2 riktigt bra dagar och banor. Men jag var bra trött efter lördagen. Det är sällan jag springer 2 dagar på raken och sällan i den terrängen. Men alla milen i vinter kändes att de gjort nytta. Tekninken i backarna var helt annorlunda och orken fanns kvar. Tyvärr bestämde sig mitt knä at börja krångla efteråt. Märkligt nog fört en vecka efter loppet. Valde att vila tills nästa lopp 3 v senare, Växjöloppet. En trevlig runda på 10 km. Jag hade problem med knät, men tog mig runt på en helt ok tid!  Broder min och jag följde varandra hela rundan och släppte de sista 300 m innan mål.

Nästa lopp skulle bli Göteborgsvarvet. Men tyvärr blev det inget lopp för mig i år. 2 veckor innan starten var jag med om en ridolycka som tyvärr slutade med ambulans och akuten. Axeln slogs ur led, nyckeblenet fick en halful fraktur och huvudet en hjärnskakning. Och resten av kroppen öm och mör. På söndag är det 4 veckor sedan och än har jag inte ens tagit mig ut på probemader. Axeln gär ont, men känns som det är mest msklerna som tjafsar. Fredag sa sjukgymnasten att jag ska testa cykla på träningscykel. Jag intalar mig att jag nte kommer tappa så mycket på dessa veckor. Men vet att jag har gjort det, och kommer tappa ännu mer innan jag är igång. Brottet måste få tid att läka och muskler och vävnader måste även de få tid. Om 2 veckor säger han att jag kan börja springa på plan mark, om jag inte har ont.

Så nu när jag ändå inte kan springa tänkte jag börja med något annat. Jag är inte tjocck, men inom löpning så blir varje extra kilo något att bära på. Speciellt under de långa passen. Därför funderar jag på att testa en C9 box. Blir en liten kickstart nu inför sommarens löpning. Och förhoppningsvis kommer knäna gilla att det blir något mindre vikt på dem. Men jag ser inte C9 som bantning utan som en kickstart för att få i mig rätt mängd mat och rätt sorts mat. Nu har jag bra koll på vad som är nyttigt och onyttigt. Men, det är mycket enkare om jag har ett schema att gå efter. Jag säljer boxen själv men har inte testat C9. Däremot en hel del av deras övriga sortiment. Ska fundera lite till.... 

Under tiden ska jag försäka ta på mig lite kläder. Kan meddela att det är ett projjekt i sig när man bara har en fullt fungerande arm. Vänsterarmen börjar komma igång, men jag har ingen styrka i den och är långt ifrån rörlig. Så att tex ta på sig en t-shirt är uteslutet i nuläget. Men idag ska jag dra på mig lite träningskläder och ge mig ut på en långsam promenad!
 


                                             BROKEN - BUT NOT BEATEN